Ligustrum Vulgare finns över hela världen. Den enda inhemska liguster finns dock i Nederländerna och är känd som normal liguster eller vanlig liguster. Dessutom odlas liguster populärt i trädgårdar och i vissa tätorter. Förutom sin breda spridning är den en populär prydnadsväxt och har använts i blomsterarrangemang i över tusen år.

Ligustrum Vulgare når en höjd av 1,5 till 4,5 meter och har spridande grenar. Bladen är 3-6 cm långa, trubbiga till spetsiga, och bladen är 3-10 mm långa. Blommorna är i täta, håriga vippor. De är vita, 3-5 cm långa, med ståndarknappar som sticker ut utanför kronröret. Frukten, som är subglobular eller äggformad till formen, är en mörkbrun, glansig drupe. 

Varför välja liguster som häckväxt?

Dess bladlössliknande, nektarrika blommor attraherar en mängd olika pollinatörer och är en viktig del av många ekosystem. Dessutom ger liguster livsmiljö och skydd för fåglar och andra vilda djur. Detta gör den till en utmärkt häckväxt.

Ligustrum Vulgare är en snabbväxande, tät buske med smala, gröna blad. Detta lövträd är en tålig, vintergrön buske. Liguster växer bra i alla typer av jord. Även om den behöver genomsnittlig fukt, tolererar den både våta och torra jordar.

Oavsett om du vill ha en sekretessskärm eller en kantad bård kan den vanliga liguster växa var som helst. Den är ett utmärkt val för att skydda växter och är en mångsidig och tålig buske.

Förutom integriteten den erbjuder, ger denna växt också en lugnande atmosfär i din trädgård. Besök vår hemsida för mer information.

Leave a Reply

Your email address will not be published.